DOĞUBAYAZIT'TA ÇATIŞMA: 2 ASKER, 2 KORUCU ŞEHİT

Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi Güngören Köyü yakınlarında güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada, 1 asker ile 1 güvenlik korucusunun daha şehit olduğu, 6 güvenlik görevlisinin de yaralandığı belirtildi. Yaralılar, helikopterlerle çatışma bölgesinden alınarak Doğubayazıt Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Böylece, aynı bölgede çıkan çatışmalarda, 2'si asker, 2'si güvenlik korucusu, 4 güvenlik görevlisi şehit olurken, 8 güvenlik görevlisi de yaralandı.
10'A YAKIN TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
Çatışmada 10'a yakın teröristin etkisiz hale getirildiği, çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildiği bildirildi. Bölgede sürdürülen operasyonların devam ettiği ifade edildi.

KOZAN'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ


AĞRI'nın Doğubeyazıt İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen 33 yaşındaki Uzman Jandarma Mehmet Bolat'ın memleketi Adana'nın Kozan İlçesi'ndeki baba evine ateş düştü. Şehidin, Velicanlı Köyü'ndeki baba evine gelen askeri heyet, acı haberi baba Nazmi Bolat ve anne Ayşe Bolat'a verdi. Oğullarının şehit olduğu öğrendikten sonra fenalaşan Bolat çiftine, hazırda bekletilen sağlık görevlileri müdahale etti. Şehidin baba evi ve sokağına Türk bayrakları asılırken, acı haberi alan yakınları ise taziye için eve akın etti. 21 Ağustos'ta evlendiği belirtilen şehidin, 9 yıllık asker ve 5 kardeşten 4'üncü olduğu öğrenildi. Şehidin en son Kurban Bayramı'nda memleketine geldiği bildirilirken, yaklaşık 3-4 gün önce ailesini aradığı ifade edildi. Şehidin cenazesi, yapılacak törenin ardından memleketinde toprağa verilecek.

İYİ PARTİYE SALDIRI İYİ PARTİYE SALDIRI

SAMSUN'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

ŞEHİT, ÖMER HALİSDEMİR İLE SİLAH ARKADAŞIYDI

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nin karşı tarafında yer alan Kuzey Irak'ın Kanimasi bölgesinde çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Yahya Acar'ın, 15 Temmuz şehidi Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir silah arkadaşı olduğu, beraber görev yaptıkları ortaya çıktı. Şehidin amcasının oğlu Arif Acar, İkisi de özel kuvvetlerde aynı timdeydi. Biri uzman çavuş, biri astsubaydı. Şehidimiz Korgeneral Zeki Aksakallı Paşa'nın korumasıydı. İkisi de onun emrindeydi. 10-15 sene beraber çalıştılar. Ömer Halisdemir'in çocuklarına şehidimizin eşi Mevlüde baktı hep. Sürekli beraberlerdi. Şehidimiz çok operasyona katıldı. Kahramanca görev yaptı diye konuştu.

BAŞKONSOLOS VE AKAR OPERASYONLARINDA DA BULUNDU
Arif Acar, Şehit uzman çavuş Yahya Acar'ın, Haziran 2014'te terör örgütü DEAŞ'ın rehin aldığı o dönemki Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz ve beraberindeki 49 kişinin 101 gün rehin tutulması olayında kurtarma operasyonu yapan timde de yer aldığını ayrıca 15 Temmuz darbe girişiminde rehin alınan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın kurtarılması için Akıncılar Üssü'ne yapılan operasyonda da bulunduğunu söyledi.

CENAZESİ MEMLEKETİNE GETİRİLDİ
Türkiye- Irak sınır hattının Çukurca İlçesi'nin karşısında yer alan Kuzey Irak'ın Kanimasi bölgesinde PKK'lı teröristlerin askeri araca yönelik düzenlediği roketli saldırıda şehit olan uzman çavuş 41 yaşındaki Yahya Acar'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, Amasya'nın Merzifon İlçesi'ndeki havalimanında karşılandı. Babası Aslan Acar'ın ayakta durmakta zorluk çektiği karşılamada, Samsun ve Amasya protokolü aileye taziyelerini iletti. Cenaze aracına alınan şehidin cenazesi, daha sonra karayoluyla Samsun'un Havza İlçesi'ne getirilerek, İlçe Devlet Hastanesi'nin morguna kondu.

AFYONKARAHİSAR'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

AĞRI'nın Doğubayazıt İlçesi'nda PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan uzman çavuş 27 yaşındaki Ramazan Bağlan'ın Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa İlçesi'nde oturan ailesine şahadet haberi ulaştı. Uzman çavuş Ramazan Bağlan'ın şehit olduğu haberini, Sinanpaşa İlçesi Kırka Beldesi'nde oturan ailesine Sinanpaşa Kaymakam Vekili Kerem Türker, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı ve askeri erkan verdi. Acı haberi alan baba İsmail ve anne Hüsna Bağlan, gözyaşlarına boğuldu. Evli ve 1 kız çocuğu babası olan Ramazan Bağlan'ın babaevi, taziyeye gelen yakınları ve komşularıyla dolup taştı. Şehidin baba evine ve bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı. Şehidin yakınları gözyaşı dökerken, sağlık ekipleri de evde hazır bekletildi.

TERÖR SALDIRISINDA YARALANAN ASKER MEMLEKETİNDE ÇİÇEKLERLE KARŞILANDI

SİNOPLU olan ve teröristlerin silahlı saldırısında yaralanan Uzman Jandarma Kademe Çavuş Kazım Suna, memleketinde çiçeklerle karşılandı. 24 Temmuz 2017'de görev yaptığı Siirt'in Baykan İlçesi Çukurca Köyü mevkiinde teröristlerin silahlı saldırısında yaralanan ve ardından hastanede tedavi gören Uzman Jandarma Kademe Çavuş Kazım Suna memleketi Sinop'a geldi. Tedavisinin tamamlanmasının ardından tarfeli uçakla Sinop'a gelen Uzman Jandarma Kademe Çavuş Kazım Suna, Sinop Havaalanına Sinop İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Halil Altıntaş, askerler, ailesi, yakınları ve vatandaşlar tarafından çiçeklerle karşılandı. Bu sırada duygu dolu anlar yaşandı. Uzman Jandarma Kademe Çavuş Kazım Suna, daha sonra ailesiyle baba evine gitti.

DHA