DEPREMZEDE MİSAFİRLERİMİZ ANITKABİR’DE DEPREMZEDE MİSAFİRLERİMİZ ANITKABİR’DE

Çiftçilerede Yardımlar Artık Başkent Kart Üzerinden Yapılacak.

Ankara'da sosyal yardım anlayışını değiştiren uygulamayı ''Başkent Kart'' ile hayata geçiren Ankara Büyükşehir Belediyesi, sosyal yardım alan vatandaşlardan sonra şimdide çiftçileri ''Başkent Kart'' ile buluşturuyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın başkanlık yazısı ile büyükşehir meclis gündemine taşınan ve oy birliği ile kabul edilen ''Mazot Desteği'' kararının ardından çiftçilere 'Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı' tarafından 25 ilçede Başkent Kart dağıtımına başlandı.

Başkent Kartlarını alan çiftçilerimiz 'baskenttarim.ankara.bel.tr' adresinden yapacakları başvurulara önce mazot desteği ödemeleri yapılacak daha sonraki aşamada ise diğer Kırsal Kalkınma Desteklerini Başkent Kart üzerinden almaya devam edecekler.

20-21 Ocak tarihlerinde ilçemiz Kızılcahamam'da 250'nin üzerinde çiftçimiz Başkent Kartlarını alırken çiftçilerimizin yoğun ilgisi üzerine 26 Ocak Çarşamba günü Kızılcahamam Gençlik Merkezi'nde (Terminal üst katı) kart dağıtımına devam edilecektir.

Başkent karttan faydalanmak isteyen çiftçilerimiz 2021-2022 güncel ÇKS (Çiftçi Kayıt Sistemi), AKS (Arıcılık Kayıt Sistemi-Tescil Belgesi) veya hayvancılık işletme belgelerinden herhangi birisinin kimlik fotokopisiyle beraber 26 Ocak Çarşamba günü Kızılcahamam Gençlik Merkezine gelmeleri gerekmektedir.