Süper Lig'in 24. haftasının kapanış maçında Trabzonspor, Beşiktaş'ı konuk etti. Siyah beyazlı ekip, ikinci yarıda oyuna giren Alvaro Negredo'nun iki asisti ve Ryan Babel'in iki golüyle karşılaşmadan 2-0'lık zaferle ayrıldı ve zirve yarışında çok değerli bir üç puanı hanesine yazdırdı.

Trabzon'da kart cezalısı Burak Yılmaz'ın yokluğunda Dame N'Doye forma giydi. Aytemiz Alanyaspor maçında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Burak Yılmaz, Beşiktaş karşısında takımında yer alamadı. Bu futbolcunun yokluğunda Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Hugo Rodallega ile N'Doye arasındaki tercihini Senegalli futbolcudan yana kullandı.

Beşiktaş'ta ise kırmızı kart cezalısı Ricardo Quaresma ile sakatlığı bulunan Pepe, Trabzonspor karşısında sahada yer alamadılar.

Tempolu ilk yarı
Müsabakanın ilk yarım saatlik bölümünde Trabzonspor rakibini ön alanda karşılamaya çalışsa da, Beşiktaşlı futbolcular pas becerileriyle bu presi aşmayı başardılar.

Şenol Güneş'in ekibi, Vagner Love ve Talisca ile üç net gol şansı yakaladı ama bunları değerlendiremedi.

Rıza Çalımba'yın takımı ise kontrataklarla etkili olmaya çalışırken, Burak'ın yerine sahada yer alan N'Doye ise beklenen etkiyi yaratamadı.
Negredo farkı belirledi

Beşiktaş'ta Vagner Love ilk yarı boyunca Trabzonspor'un fiziki oyunu karşısında ayakta kalmayı başaramayınca, Şenol Güneş ikinci yarının başında diğer santrforu Alvaro Negredo'yu oyuna sürdü. İspanyo futbolcu, siyah beyazlı ekibin hücumuna hareket kazandırdı.

Ronalda ile Messi'nin bu fotoğrafının maliyeti 4 milyon 300 bin dolar oldu Ronalda ile Messi'nin bu fotoğrafının maliyeti 4 milyon 300 bin dolar oldu

Matador, oyuna girdikten sonra iki asist birden yaptı ve gollerin ikisi de Ryan Babel'den geldi. 71 ve 78. dakikalarda gelen gollerle 2-0'lık üstünlük yakalayan Beşiktaş, maçın kalan bölümlerinde hata yapmarak müsabakadan bu skorla galip ayrıldı.

Bu sonucun ardından Beşiktaş, puanını 47'ye yükseltti ve 50 puanlı Galatasaray ve Başakşehir'in ardındaki üçüncülüğünü korudu. Fenerbahçe ise 47 puanla dördüncü sırada yer alıyor.

Trabzonspor, bu mağlubiyetin ardından, 36 puanla 7. sırada kaldı.

Beşiktaş yenilmiyor, Trabzon galibiyete hasret
Şenol Güneş'in ekibinin Süper Lig'deki yenilmezlik serisi 7 maça yükseldi.

Rıza Çalımbay'ın öğrencilerinin ise son 8 lig maçında sadece 1 galibiyeti var.