Dünyanın en büyük uyuşturucu tacirlerinden biri olduğu belirtilen ve 1.5 milyar dolarlık bir pazarı yönettiği iddia edilen Yeni Zelandalı çete lideri Hohepa Ngakuru İstanbul'da yakalandı.

Bu ayın başlarında Ngakuru'nun, dünya çapında faaliyet gösteren Comanchero motosiklet çetesinin yeni Yüksek Komutanı olduğu bildirilmişti.

Ngakuru'nun, Sidney'de rakip çetelerle girdiği şiddetli bölge savaşları sırasında Comancheros saflarında yükseldiği belirtiliyor.

İYİ’LER İFTARDA BİR ARAYA GELDİ İYİ’LER İFTARDA BİR ARAYA GELDİ

Avustralya polisinin Ngakuru'nun tutuklandığını teyit etmek için Türk meslektaşlarıyla temas kurduğu öğrenildi.

Yeni Zelandalı üst düzey yetkililerinin de Türk meslektaşlarıyla görüşerek Ngakuru'nun uyuşturucu kaçakçılığı ve kara para aklama suçlamalarıyla yüzleşmek üzere ülkesine geri gönderilmesini sağlamaya çalıştığı kaydedildi.

Dünyanın en büyük uyuşturucu anlaşmalarından bazılarının arkasında olmakla suçlanan ve 100 milyon doları aştığı tahmin edilen servetiyle Türkiye'den işleri yürüttüğü belirtilen Ngakuru, Müzakereci, Bullseye, Chuck Norris ve El Mito (Efsane) gibi çeşitli takma adlar da kullanıyor.

Daily Telegraph'a konuşan bir kaynak, Ngakuru'nun, Comancheros'un hem Dubai hem de Avustralya'daki kıdemli üyelerini yönettiğini söyledi.

Kaynak:bizimankara.com.tr