AKP'li Murat Köse'nin başkanlığını yaptığı Mamak Belediyesi'nin 'medya sektörüne girmek' için milyonlarca liralık harcama yaptığı ortaya çıktı.

İYİ GENÇLİK İFTARDA BULUŞTU İYİ GENÇLİK İFTARDA BULUŞTU

Cumhuriyet'in haberine göre, Mamak Belediyesi, 8 Ağustos 2022'de, 'Mamak TV için malzeme alımı' başlıklı bir ihaleye çıktı.

Sonuç ilanı 7 Ekim 2022'de Elektronik Kamu Alımları Platformu'nda yayımlanan ihale kapsamında belediye bünyesinde kurulacak TV kanalının 'stüdyo malzemeleri, kameraları, dekor ve reji sistemleri' gibi ihtiyaçları için ilçe halkının bütçesinden 3 milyon 80 bin TL harcama yapıldı.

Mamak Belediyesi'nin 'eksiksiz bir TV kanalı' kurmak üzere yaptığı ihalenin teknik şartnamesinde stüdyo için havalandırma sisteminden 'video duvara', ses akustiğinden ışıklandırmaya kadar bir çok ürün kalemi bulunuyor. TV kanalında yer alacak 'reji', 'kurgu', 'makyaj', 'kulis' ve 'ses kayıt' odaları için ihtiyaç duyulan tüm malzemelerin ihaleye eklendiği görülüyor. İhale kapsamında TV kanalının 'yöneticisi' ve 'yönetici asistanı' için de birer oda oluşturulacak.

Teknik şartnamedeki ayrıntılara göre Mamak TV, 3 adet '4K kayıt yapabilen kamera', 'profesyonel okuma sistemi', 'kablosuz ses sistemi', '4K kayıt sistemi', 'dijital stüdyo ışıklandırma sistemi' ile 'önizleme ve stüdyo içi mobil ekranları' gibi teknolojilere sahip olacak.

Belediye bünyesinde hizmet vereceği öğrenilen TV kanalının kurulumu için Mamak Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğü'nün bütçesinden 3 milyon 80 bin TL para çıkacak.

Kaynak:bizimankara.com.tr