Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği iddia edilen mektupta artan CNG (sıkılaştırılmış doğal gaz) maliyetlerinden dolayı vergi muafiyeti veya indirim talebinde bulunduğu belirtildi.

FATİH DÖNMEZ'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Mansur Yavaş'ın gönderdiği iddia edilen mektupla ilgili hükümet kanadından ilk açıklama Bakan Dönmez'den geldi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Habertürk canlı yayınında konuyla ilgili çalışma yapılması gerektiğini belirterek Doğal gazda satış fiyatı stratejimiz üç boyutta. Birincisi konutlar, hane halkını sübvansiyonla destekliyoruz. Sonra küçük orta ölçekli işletmeler var. Hizmet sektörü yer alıyor. Orası da yüzde 45-50 oranda sübvansiyon yapılıyor. Büyük işletmeler ise sanayi grubunda, büyük ticari grubunda kalan tarifeler. Orada herhangi bir sübvansiyon uygulamamız olmadı. Orası sanayi ve ticaret alanı. Oradaki fiyatlama politikamız maliyet tabanlı yürüdü. Nitekim son 2-3 ayda, orada yüzde 15-25 arasında farklı kategorilerde indirim yapılmış oldu. dedi.

İYİ’LER BAYRAMDA BİR ARAYA GELDİ İYİ’LER BAYRAMDA BİR ARAYA GELDİ

BÖYLE BİR ŞEY YAPILABİLECEKSE ÇALIŞMAMIZ LAZIM

Bakan Dönmez sözlerini şöyle devam etti, Ankara'da EGO ile alakalı olarak, anladığım kadarıyla onlar büyük tüketici statüsünde. Büyük kullanıcılar sınıfında olduğu için zaman zaman fiyatlarda artış oldu. Hangi dönemi baz alarak söylediler bilmiyorum. Bu grupta bir sübvansiyon uygulamamız yok. Burada maliyet artışından dolayı üstlenmiş olabilirler. Böyle bir şey yapılabilecekse bununla ilgili çalışmamız lazım. Diğer belediyelerle de görüşmemiz gerekir. İstanbul ve Anadolu'da da doğal gazlı otobüsler var. Bunlara çalışmamız lazım.

Kaynak:bizimankara.com.tr