Dün açıklanan memur ve emekli maaşlarına yapılan zam oranları tüm Türkiye'nin gündemindeydi. Memur-Senbugün yaptığı açıklamada seyyanen ek zam talebinde bulunmuştu. Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ek zam talebine ilişkin yaptığı konuşmada memura yapılan yüzde 25'lik zam oranını yüzde 30'a çıkardıklarını söyledi. Erdoğan, en düşük emekli maaşının da 5 bin 500 lira olduğunu duyurdu.

İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI MUHTARLAR İLE BİR ARAYA GELDİ İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI MUHTARLAR İLE BİR ARAYA GELDİ

Yaşanan gelişmeler üzerine İYİ Parti lideri Meral Akşener sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşımda bulundu. Akşener paylaşımında, Bugün grup toplantımızda işveren desteğinin ya 400 lira ya da 600 lira olması gerektiğini söylemiştik. Sayın Erdoğan da sağ olsun hemen uygulamış. Ama takibe devam daha çok konumuz var. Her Çarşamba 10:30'da... Yakında tüm Türkiye'de! açıklamasında bulundu.

Akşener bugün gerçekleştirdiği grup toplantısında şu ifadeleri kullanmıştı:

Erdoğan gideceğini anlayınca her gün biraz daha sözümüzü dinlemeye başladı. EYT bunun göstergesidir. Bizi biraz daha dinlemelerini bekliyoruz. Alsınlar kullansınlar yeter ki millete faydaları olsun. Asgari ücret adı üzerinde asgari ücret ise o zaman nasıl oluyor da emekli maaşları asgari ücretin altında oluyor. Bunu milyonlarca emekli soruyor. Emeklileri daha fazla yokluğa mahkum etmeyin.

Kaynak:bizimankara.com.tr