Tedavi olma amacıyla başka illerden Ankara'ya gelen ve kalacak yerleri olmayan hasta ve hasta yakınları Ankara Büyükşehir Belediyesinin Şefkat Evleri'nde misafir ediliyor.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı; Ahmetler, Etlik, Rüzgarlı ve Onkoloji olmak üzere toplam 4 noktada misafirlerini ücretsiz ağırlarken ulaşım, yemek, çamaşır yıkama, kültürel etkinlikler, rehberlik ve danışmanlık gibi imkanları da sağlıyor.

41 BİN HASTA VE YAKININA KAPILARINI AÇTI

Şu anda tadilatta olması nedeniyle hizmet vermeyen Ulus Şefkat Evi ile birlikte Ahmetler, Etlik, Rüzgarlı ve Onkoloji Şefkat Evleri; 2020 yılından bugüne yaklaşık 41 bin hasta ve hasta yakınına kapılarını açtı.

Ankara dışından hasta ve hasta yakınlarını misafir ettiklerini belirten Rüzgarlı Şefkat Evi Birim Sorumlusu Gamze Kırmızı, 'Bu birimdeki hizmetlerimizden vatandaşlar ücretsiz olarak yararlanabiliyorlar' dedi. Kırmızı, açıklamalarına şöyle devam etti:

'5 noktada hizmet veren tesislerimizden 2020 yılından bugüne kadar 40 bin 500 kişi, Rüzgarlı Şefkat Evinde ise 7 bin 500 vatandaş hizmet aldı. Burada, konaklaması uygun görülen hasta ve refakatçilerine barınma imkanı sağlanıyor. Çamaşır ve ütü hizmetimiz var. Misafirlerin sürekli takibi yapılıyor. Yaşadıkları problemlerle ilgili sosyal ve psikolojik destek sağlanıyor. Misafirlerin tedavileri süresince devlet hastanelerine ulaşımları servis araçları ile sağlanıyor. Misafirlerimize her gün sabah kahvaltısı ve akşam yemeği de ikram ediyoruz.'

Tedavi nedeniyle Başkentin misafiri olacak hasta ve yakınları; Ankara'ya gelmeden 2 gün önce 0 312 309 37 93-94 numaralı telefonları arayıp, randevu alarak Şefkat Evleri hizmetinden yararlanabiliyor.

VEFAT HABERİ VEFAT HABERİ

Kaynak:bizimankara.com.tr