Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Eskişehir'de iki gün önce kaldırıldığı hastanede yetersiz beslenme ve bakımsızlık tedavisi gören 6 yaşındaki çocuğun hayatını kaybettiği olaya ilişkin açıklama yaptı. Bakanlık, yaptığı açıklama şöyle:

'HUKUKİ SÜREÇ BAKANLIĞIMIZCA YAKINDAN TAKİP EDİLMEKTEDİR'

İYİ’LER BAYRAMDA BİR ARAYA GELDİ İYİ’LER BAYRAMDA BİR ARAYA GELDİ

'Bazı basın yayın organlarında yer alan 'İşkence Gören 6 Yaşındaki Kız Çocuğu Hayatını Kaybetti' haberlerine ilişkin açıklama yapılması gereği duyulmuştur.

Anne ve babası cezaevinde bulunan üç kardeşten 2016 doğumlu kız çocuğunun 14 Aralık 2022 tarihinde şüpheli ölümü üzerine yürütülen soruşturma neticesinde 2 erkek kardeş savcılık talimatıyla Çocuk Koruma İlk Müdahale ve Değerlendirme Birimine teslim edilmiştir. 8 ve 12 yaşındaki erkek kardeşler hakkında acil koruma kararı alınmıştır.

Halen kuruluş bakımında bulunan ihmal ve istismar mağduru çocukların, yetersiz beslenme ve uygun olmayan koşullarda yaşamaları nedeniyle oluşan gelişimsel problemlerine yönelik sağlık kontrolleri devam etmektedir. İhmal ve istismar mağduru çocuklar ve kız çocuğunun ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında hala ve amcanın tutuklanması, firari babaannenin gözaltına alınması ile başlayan hukuki süreç Bakanlığımızca yakından takip edilmektedir.'

NE OLMUŞTU?

Eskişehir'de iki gün önce yetersiz beslenme ve bakımsızlık nedeniyle hastalanması nedeniyle hastaneden tedavi gören N.E.T'nin hastanede yaşamını yitirmesi üzerine İl Emniyet Müdürlüğü'nce soruşturma başlatılmıştı.

Yapılan soruşturma kapsamında Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp ve Cinayet Büro Amirliği, amca ve halayı gözaltına aldı ve zanlılar çocuğa kötü muamele suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

Kaynak:bizimankara.com.tr