Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerel seçimler esnasında Denizli'de, Benim milletim bölücü terör örgütünün desteklediği kişilere oy verir mi? ifadeleri sebebi ile Millet İttifakı'na yönelik sözlerinin ardından İYİ Parti Lideri Meral Akşener, Erdoğan'a yanıt vermişti.

Denizli'de birtakım açıklamalarda bulunan Akşener, Cumhurbaşkanının terörist dediği Denizlililer nasılsınız? İyi misiniz? Evine ekmek götürmekten başka derdi olmayan Denizlililer iyi misiniz? Koca yürekli Denizlililer size terörist dediler, iyi misiniz? ifadelerini kullanmıştı.

Söz konusu olan polemiğin ardından Erdoğan, Akşener'in, kişilik haklarına saldırı kastıyla ağır hakaretlerde bulunduğunu, bu sözlerin düşünce ve ifade hürriyeti çerçevesinde değerlendirilemeyeceğini iddia ederek dava açtı.

İSMAİL SAYMAZ AÇIKLADI

İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI MUHTARLAR İLE BİR ARAYA GELDİ İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI MUHTARLAR İLE BİR ARAYA GELDİ

Mahkeme, Akşener'i iki ayrı konuşmadan ötürü 20'şer bin lira olmak ile beraber toplam 40 bin lira tazminata mahkum etti. Yargılama gideri ve faizi ile birlikte toplam ödeme 74.705 liraya çıktı.Gazeteci İsmail Saymaz ise bugünkü yazısında tazminatı ödeyen Akşener'in yakın çevresine, Benim param helaldir. Biraz da helal para yesinler! dediğini dile getirdi.

Kaynak:bizimankara.com.tr