Bakan Dönmez, Türkiye'nin bu kış doğal gazda sıkıntı yaşamayacağını belirterek, Aralıkta doğal gaz fiyatlarında artış olmayacak dedi.

KARADENİZ GAZI İLK ETAPTA MUTFAK VE BANYO KULLANIMINI KARŞILAYACAK

Bakan Dönmez'in açıklamalarından satır başları şu şekilde; Kara ve denizde boru serim işlemi bitti. 280 tonluk bir kilit ekipman Türkiye'ye getirildi. Hedefimiz 2023 Mart ayında vatandaşla buluşturmak. Sahada hummalı bir çalışma var. 1200 dönümlük arazide gaz dönüşüm tesisini inşa ediyoruz. Karadeniz gazında boru serim işlemi bitti. Mart ayında ilk gaz sisteme girecek. 4 yıl sonra konutlardaki gazın tamamını karşılayacak. Karadeniz gazı ilk etapta mutfak ve banyo kullanımını karşılayacak. Doğalgazda sübvansiyon oranı yüzde 75. Doğalgazın üretilmesiyle vatandaşımıza gereken yardımları yapmak için elimizden geleni yapacağız. Bu gazla hem milletimiz hem de devletimiz kazanacak.

ÖNGÖRÜLÜR FİYAT TAHMİNİ SÖZ KONUSU DEĞİL, OYNAKLIK ÇOK FAZLA

Burada öncelikle küresel fiyatlara bakmak gerekiyor. Pandemi öncesi ve sonrasına bakacak olursak doğal gazda anormal artışlar oldu. Ukrayna'daki savaş kısa sürede biterse piyasayı rahatlatır. Öngörülebilir fiyat tahmini söz konusu değil, oynaklık çok fazla.

İYİ Partili Yılmaz: İnsanların Kendi Öz Geliriyle Konut Almasına İmkan Yok İYİ Partili Yılmaz: İnsanların Kendi Öz Geliriyle Konut Almasına İmkan Yok

TÜRKİYE BU KIŞI SORUNSUZ ATLATACAK

Ama yaz aylarındaki yüksek seviyenin gerilediğini görüyoruz. Ancak bu geçici mi olacak yoksa kalıcı mı olacak göreceğiz. Ama Aralık ayında doğal gaza zam yapılmayacak. Türkiye bu kışı sorunsuz atlatacak.

Kaynak:haberler.com