BİR TARİHİN YOK EDİLİŞİ!

İlçemizde yapımına başlanan Kızılca'hamam Projesi kapsamında yıkılan Büyük Hamam ile beraber TARİHİ ROMA HAMAMI' DA yok edilmiş!

Burada yıkılan bir hamam veya taştan bir yapı değil Kızılcahamam'ı Kızılcahamam yapan bir simge, bir anıt ve tarihtir. Burada yok olan Kızılcahamam'ın geçmişi, hatıraları ve simgesidir.

İYİ’LER İFTARDA BİR ARAYA GELDİ İYİ’LER İFTARDA BİR ARAYA GELDİ

Bakınız; 2011 yılında yapılan yenileme ile kullanılan ve sonra tekrar kullanıma kapatılarak kaderine terk edilen ve şuan tamamen yıkılarak tarihten silinen bir eser daha.


TARİHİ ROMA HAMAMI

Kızılcahamam Belediyesinin aldığı bir karar ile hizmete açmayı planladığı Roma Hamamı' nın restore çalışmaları artık bitti ve 06.09.2011 Salı günü hizmete açıldı.

2011 yılı içinde başlanılan çalışmalar ile tesisin dış kısmı tamamen kayrak taşı ile kaplanarak doğal bir görünüm kazandırıldı. Kemerli ve özgün işlenmiş ahşap kapı ile girilen tesisin iç bölümleri mermer kaplı. Girişte sol bölümde;duş, WC ve 4 kurnalı yıkanma yeri, sağ kısımda ise dinlenme yeri ve minik ama konforlu bir havuz bulunuyor.

Endirekt aydınlanma ile rahat bir ortam sunulan tesisin, kaybolmaya yüz tutan geleneklerimizden 'Damat ve Gelin Hamamı' için ideal bir yer olarak da sosyal hayatımızda bir fonksiyon icra etmesi bekleniyor.

(Kaynak: https://www.kizilcahamam.bel.tr/Kultur-Turizm)

YAPI İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANLIĞI BAKAN YARDIMCILIKLARI tarafından 240 milyon bedelle pazarlık usulü ihalesi gerçekleştirilen ve 27.4.2024 tarihinde tamamlanması hedeflenen bu proje ile bir tarih, ROMA HAMAMI'DA yok edilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur!