Sarıyer'deki bir villada Interpol'ün kırmızı bültenle aradığı Sırp çete lideri Zeljko Bojanic yakalandı. Evin bahçesinden 3 ceset çıkarıldığı iddiaları sonrasında İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından bir açıklama yapıldı. Villanın bahçesinde bir şahsın cesedinin gömülü olduğu yönündeki ihbar üzerine kazı başlatıldığı belirtilen açıklamada, Cumhuriyet Savcısı talimatı ile yapılan kazıda herhangi bir bulguya rastlanılmamıştır. denildi.

Adı uyuşturucu kaçakçılığına karışan ve Interpol'ün kırmızı bülten ile aradığı Sırp çete lideri Zeljko Bojanic'in, yine Sırp uyruklu Rosto Mijonovik'i öldürdüğü şüphesiyle İstanbul Sarıyer'de kaldığı villada yakalandığı öğrenildi.

BAHÇEDE KAZI YAPILDI

Bojanic'in maktulü burada gömebileceği şüphesi üzerine polis ekipleri kepçelerle evin bahçesinde kazı yaptı. Zeljko Bojanic'in, yakalandığı belirtilen ev ve kazı yapılan bahçesi havadan drone ile görüntülendi.

ALTAYLI, 3 CESET BULUNDUĞUNU ÖNE SÜRDÜ

DEPREMZEDE MİSAFİRLERİMİZ ANITKABİR’DE DEPREMZEDE MİSAFİRLERİMİZ ANITKABİR’DE

Öte yandan konuyla ilgili bir paylaşım yapan gazeteci Fatih Altaylı, sosyal medya hesabından bahçede kazının yapıldığına dair bir video yayınladı. Altaylı, Yer İstanbul'da Sarıyer'deki bir site. Bir evin bahçesi 3 gündür emniyet güçleri tarafından kazılıyor. 2014'ten beri burada mukim bir Sırp mafya liderinin bahçesi. İddiaya göre mafya lideri gözaltında. Kazıda üç kadın cesedi bulunmuş. Uyuşturucu kuryesi oldukları iddiası var. ifadelerini kullandı.

KAZIDA HERHANGİ BİR BULGUYA RASTLANILMAMIŞTIR

Konu ile ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden açıklama yapıldı. Açıklamada, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce elde edilen bilgiler doğrultusunda; organize suç örgütü üyesi yabancı uyruklu Z. B. isimli şahsın, J. A. B. adına düzenlenmiş sahte Makedonya pasaportu ile ülkemize geldiği ve ilimizde bulunduğu tespit edilmiştir. Başlatılan çalışmalar neticesinde adı geçen şahıs 04.11.2022 tarihinde Sarıyer ilçesinde yapılan operasyonda yakalanmıştır. İkamette yapılan aramada; sahte kimlik, pasaport ve dijital materyal ele geçirilmiştir. İkamet bahçesinde bir şahsın cesedinin gömülü olduğu yönündeki ihbar üzerine, Cumhuriyet Savcısı talimatı ile yapılan kazıda herhangi bir bulguya rastlanılmamıştır. Konuyla ilgili olarak, kamuoyunu yanlış yönlendirenler hakkında gerekli yasal işlemler başlatılacaktır. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, şehrimizin huzur ve esenliğini korumak amacıyla bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm suç ve suçlularla mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir ifadeleri yer aldı.