İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI MUHTARLAR İLE BİR ARAYA GELDİ İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI MUHTARLAR İLE BİR ARAYA GELDİ

İYİ Parti Kızılcahamam Belediye Meclis Üyesi Ali Altınok, Kızılcahamam gündemi ve ilçe sorunları hakkında açıklamalar yaptı.

Kızılcahamam'ın gelişme meselesinin zihniyet meselesi olduğunu söyleyen Altınok, 'önce zihniyetler değişmelidir' dedi.

Ali Altınok, Kızılcahamam'ın çok ciddi sorunları olduğunu belirterek, ''Gençlerimiz için aktivite merkezlerinin olmaması, dışarıdan gelen turistlerin yeterli destinasyon alanlarına kavuşamaması, yerel yönetimin hizmet ve görev kavramlarının anlamını birbirinden ayırt edememesi, istihdam gibi birçok sorunlar mevcut. Çözülmesi gereken, acil olarak bu sorunların ortadan kalkması ile ilçemiz kabuğunu kıracak ve çok daha iyi yerlere gelecektir. Temelde Kızılcahamam'ın gelişmesi bir zihniyet meselesidir, öncelikle zihniyetlerin değişmesi gerekir.' açıklamasını yaptı.

'Hayalini Kurduğumuz Kızılcahamam Çok Uzakta'

İlçemiz şu anda hak ettiği değeri görmüyor ve hak ettiği yerde değil, hayalimizdeki Kızılcahamam'dan şu anda çok uzakta. Nedir hayalini kurduğumuz Kızılcahamam? Gelir seviyesi yüksek, turistik anlamda gelişmiş, istihdam sorununu çözmüş, insanlarla diyaloglarını artırmış, çağdaş bir Kızılcahamam'dır. Sıcak suyumuz, soğuk suyumuz, maden suyumuz, tertemiz doğamız var ve diğer ilçelere nazaran yeşil bir ilçeye sahibiz. Bu nimetleri, gelir kaynaklarına ve istihdama yönelik yatırımlarla desteklememiz, proje üretmemiz ve hayata geçirmemiz lazım. İşte, bizim sıkıntımız tam olarak burada başlıyor. Ufuk genişliği meselesi burada devreye giriyor.

Bir Belediye Başkanı'nın, bir yöneticinin ufku geniş olmalı, yönetici cesur olmalı, atılımcı olmalı. Saydığımız bu sorunların çözümleri; ufku geniş insanlarla, cesur insanlarla olacaktır.'' İfadelerini kullandı.

''Her Kesime Hitap Etmeliyiz''

Gelen turistlerin ve özellikle gençlerin ilçe merkezinde aradığı destinasyon alanlarının bulunmadığına dikkat çeken Altınok, ''Hizmetlerimizle her kesime ve her yaşa hitap etmeliyiz. İlçemiz belli bir yaşın üstünde olan vatandaşlar için doğasıyla, sessizliği ve sakinliği ile güzel bir ilçe gibi görünüyor fakat gençler de aynı duyguları hissediyor mu?

Kızılcahamam'a gelen gençlerin, burada vakit geçirmeleri için ne yapıldı? Yeterli aktivite olanakları dışarıdan gelen gençler için sağlandı mı? Hayır. 7'den 70'e her kesim buraya gelmeli ve bizler de onları ilçe merkezinden sıkılan, bunalan değil buraya tekrar gelmek isteyen misafirler olarak ağırlamalıyız.'' şeklinde konuştu.

'Halka danışmadan halka hizmet edemezsiniz!'

Yatırım planlarında ilçe halkının geri planda tutulduğunun altını çizen Ali Altınok, 'Yatırım planları hazırlıyorlar, halk geri planda tutuluyor. Normal şartlarda yatırım planları halkı ön planda tutarak hazırlanır. Halkın içinde gençler, yaşlılar, çocuklar, kadınlar, engelli vatandaşlarımız var. Yatırım planı hazırlarken bu insanlarla bir araya gelerek yatırım planı oluşturulmalı. Fakat Kızılcahamam'da hizmet edilecek kesimlerin sorunları, sıkıntıları dinlenmeden, onlara kulak verilmeden plan hazırlanıyor. Halka danışmadan halka hizmet edemezsiniz. Yapılan yatırım planı da havada kalır. Kızılcahamam bugün maalesef geriye gidiyor. Halkla kopukluk devam ettikçe bu böyle gitmeye mahkumdur.'' diye konuştu.

''Ak Parti Dönemlerinde Kızılcahamam değişmemiştir''

Kızılcahamam Belediyesi'nin Ak Parti Belediye Başkanlıkları dönemleri boyunca yatırım almadığını dile getiren İYİ Parti Meclis Üyesi Ali Altınok, ''Geçmişte ve günümüz AKP döneminde Kızılcahamam'a gözle görülür yatırımlar yapılmamıştır. Kızılcahamam'ın çehresini değiştirecek, gelir seviyesini artıracak, istihdam sorununa çare bulunacak veya gelir kaynaklarını artıracak herhangi bir proje de maalesef üretilememiştir. Bu dönem özellikle ilçemizin kabuğunu kıracak, çok farklı boyutta değişime gideceği en ufak bir icraat yapılmadı, yapılamıyor.'' dedi.