İYİ’LER BAYRAMDA BİR ARAYA GELDİ İYİ’LER BAYRAMDA BİR ARAYA GELDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kasaplar Çarşısında çıkan yangında dükkanları zarar gören esnafa destek ödemesi yapılarak, iş yerlerinin yeniden inşa edileceğini söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ankara Valisi Vasip Şahin, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı-Ankara Milletvekili Şenol Sunat, MHP Genel Başkan Yardımcısı-Ankara Milletvekili Yaşar Yıldırım ve AK Parti Ankara Milletvekillerinden Emrullah İşler Kızılcahamam'a gelerek Kasaplar Çarşısında incelemelerde bulundular.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kasaplar Çarşısında çıkan yangında dükkanları zarar gören esnafa destek ödemesi yapılarak, iş yerlerinin yeniden inşa edileceğini söyledi.

Bakan Kurum, Kızılcahamam'da Kasaplar Çarşısı'nda çıkan yangında kullanılmaz hale gelen işyerlerinde inceleme yaptı. Bakan Kurum, soğutma çalışmalarının sürdüğü alanda iş yerleri yanan esnaf ile görüştü. Bakan Kurum, basın mensuplarına yaptığı açıklamada yangında 15 iş yerinin zarar gördüğünü söyledi. Kurum, yapılara ilişkin hasar tespit çalışmasının Yapı İşleri Genel Müdürlüğü'nce tamamlandığını belirterek, En kısa sürede vatandaşlarımızın yarasını sarmak suretiyle çalışmalarımızı başlatacağız. Bu çerçevede, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan 300 bin lira, İçişleri Bakanlığımızdan 1 milyon lira, yine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan 2 milyon lira desteğimizi esnafımıza vereceğiz dedi.

Bakan Kurum, gerek zarar ziyan noktasında, gerekse bu süreçten sonraki kira ve taşınma yardımı noktasında süreci birlikte yürüteceklerini belirterek, Kızılcahamam'a yakışır bir şekilde yeni iş yerlerimizin inşasını yapacağız. İnşa sürecini TOKİ Başkanlığımız yapacak. Tüm süreçleri vatandaşlarımız, belediyemiz ile birlikle yürüteceğiz. Daha güzel, yeni ve sağlam iş yerlerimizi en geç yıl sonuna kadar vatandaşımıza kazandırmış olacağız. Altında otopark yapmayı planlıyoruz. Esnafımızla birlikte bunu detaylı bir şekilde yürüteceğiz. Yarından itibaren Kaymakamlığımız nezdinde, esnafın hesaplarına ücretleri yatırılacak. Yapılan hasar tespit doğrultusunda, belli oranda esnafımıza bu desteklerimizi yapacağız. Yine bu süreçte, bu alanı yenileyecek proje çerçevesinde, vatandaşlarımıza kira ve taşınma yardımı da yapacağız. Hep birlikte daha iyi şartları sağlamak suretiyle projemizi yapıyor olacağız. El birliği ile Elazığ'da, Malatya'da ne yaptıysak, Kızılcahamam'da da tüm çalışmaları yapacağız dedi.