KIZILCAHAMAM’DA RESMİ BAYRAMLAŞMA TÖRENİ KIZILCAHAMAM’DA RESMİ BAYRAMLAŞMA TÖRENİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın seçim vaatleri arasında yer alan ve kırsal kalkınmayı destekleyecek en önemli projeleri arasında gösterdiği Başkent Market'lerin sayısı her geçen gün artıyor. Vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle şube sayısını artırmayı sürdüren Halk Ekmek Fabrikası; Etimesgut, Mamak Şafaktepe ve GİMAT şubesinden sonra 4. şubesini Kızılay'da açtı. Başkent Market, Ankaralı yerli üreticiler ve kadın kooperatiflerinden alınan günlük, doğal ve taze ürünleri uygun fiyatlarla Başkentlilerle buluşturuyor.

Göreve geldiği günden itibaren kırsal kalkınmayı destekleyen projelerle dikkat çeken Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, vatandaşlar kadar yerli üreticilerin de ekonomisine katkı sağlamayı sürdürüyor.

Halk Ekmek Fabrikası bünyesinde hizmet veren 'Başkent Market'lerin sayısı vatandaşlardan gelen yoğun ilgi ve talep üzerine her geçen gün artıyor. Halk Ekmek Fabrikası, 4. Başkent Market Şubesi'ni Başkentlilerin uğrak noktası olan Kızılay'da açtı.

KADIN KOOPERATİFLERİ VE YERLİ BİRLİKLERE 13 MİLYON TL'YE YAKIN EKONOMİK KATKI

İlki Etimesgut, ikincisi Mamak Şafaktepe, üçüncüsü ise GİMAT'ta açılan Başkent Market'in 4. Şubesi Kızılay Ziya Gökalp Caddesi No:11 (Eski SSK İşhanı) adresinde hizmete girdi.

Başkent Market şubelerinde 5'i kadınlar tarafından kurulan 10 kooperatif ve 3 üretici birliğince üretilen 682 ürün uygun fiyatla Başkentlilerle buluşuyor. Kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla 29 Nisan 2020 tarihinden itibaren bugüne kadar 10 çiftçi kooperatifi ve 3 üretici birliğinden satın alınan ürünlerle 13 milyon TL'ye yakın katkı sağlandı.

SIRADA ASKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ VAR

Kızılay şubesinin açılışını pandemi nedeniyle sınırlı sayıda davetlinin katılımıyla yaptıklarını belirten Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Dr. Hüseyin Velioğlu, Başkent Market'lerin sayısını daha da artıracaklarını ve Kızılay'dan sonra ilk sırada ASKİ Genel Müdürlüğü olduğunu açıkladı.