İhtiyacımız olan Tek şey SEVGİ

Eğer ne istersem gerçekleşecek bir tane   dilek hakkım olsaydı kesinlikle sevgiyi dilerdim. 
Felfese yapma Mariposa tabiki parayı , aşkı, mutluluğu vs. Şeyleri seçerdin insansın sen demeyin .Ç ünkü seçme hakkını sevgiden yana kullanan bir insana böyle demeniz uçurumun kenrındaki bir insana hadi atla da göreyim demek gibi bir şeydir.

O yüzden eğer seçme hakkım olsaydı ben sevgiyi seçerdim .Alt Komşu Ayşe teyzenin üst komşu Mualla abla ile arasındaki husumeti , En yakın dostunuzun eniştesinin kız kardeşiyle olan sorunu , iki arkadaşın birbiriyle olan küslüğünü ,   iki çocuğun oyunda çıkan kavgasını , işyerindeki çalışanların birbiriyle olan kırıcı çekişmelerini , hatta   yoldan geçen arabaların birbirine olan tahammülsüzlüğünü tüm dünyadan silip atmak isterdim . Ve bu ancak sevgi denilen o ufak mucize ile olurdu..

Başta kendim için isterdim sevmiyorum herkesi , herkes herkesi sevmekte zorunda değildir zaten seviyorum diyorsa samiyetsiZdir ama benim bahsettiğim sevgi biraz da insancıl olmak ile alakalı . Karşısındaki insanı birey olarak kabul edip ona tahammül etmesiyle alakalı 

Sevgi dolu olmalıyız karşımızdaki bir hata yapmış olabilir biz de hata yaparız hatalar yaparak doğruyu öğreniriz hatalar yaparak güçleniriz ama sevgi olmazsa tahammül gücümüz olmaz hoşgörümüz olmazsa Sevgiyi aşk dışında bir şey olarak niteleyemeyen milyonların haricindeki bireylerden hiçbir farkımız kalmaz bireyler ki sevgiyle toplumu oluştabilirler . İnsan insanın kurdur değil insan insanın kendisidir demeliyiz . Kabul etmiyorum insanın içinde olağan kötülüğü . Tüm filozoflar ne derse ne düşünürlerse düşünsünler ortaki gerçeği görebilmek için sevgi dolu bir kalbe ihtiyaç var sevgisiz insan sevgiyi göremez. Kim ne kötülük ederse etsin nefret etmek   yok eder sevgiyi halbuki sevgiyi sevgi doğurur. Bir çiçeği bile severseniz eğer daha güzel çiçeklenir değil ki bir insanı sevdiğiniz de dünya neden değişmesin ? Barış neden gelmesin .. Her şey bizim elmizde buna inanmakta dahil .

Bakın Rumi ne güzel anlatmış

Ey oğul, herkesin ölümü kendi rengindendir.
Düşmana düşmandır, dosta dost!
Ayna Türk e nazaran güzel bir renktedir. 
Zenciye nazaran o da zencidir.
Ey can, aklını başına devşir.
Ö lümden korkup kaçarsın ya doğrusu sen, kendinden korkmaktasın.
Gördüğün, ölümün yüzü değil, kendi çirkin yüzün. 
Canın bir ağaca benzer ölüm onun yaprağıdır.
Hoş nahoş... gönlüne gelen her şey senden, senin varlığından gelir.

Sevgiyle kalın ...

Kızılcahamam Ana Haber