MUDANYA Belediyesi&rsquo nin sponsorluğunda rekor bir sürede Manş Denizi&rsquo ni duble olarak yüzen ilk Türk takımı olma başarısını gösteren milli ve master yüzücüler Ayşin Oya Bekbay, Faruk İlgüy, Erman Ağırbaşlı, Oğuz Ç am ile antrenör Dursun Saru, Mudanya ya döndü. Başarılı yüzücüleri Sabiha Gökçen Havalimanı nda Mudanya Belediye Başkanı CHP li Hayri Türkyılmaz ve arkadaşları karşıladı.


Bursa daki Mudanya Belediyesi, barış ve kardeşlik adına dünya çapında yeni bir etkinliğe daha imza attı. Milli ve master yüzücüler Ayşin Oya Bekbay, Faruk İlgüy, Erman Ağırbaşlı ile Oğuz Ç am, Dursun Saru&rsquo nun eğitmenliğinde, İngiltere&rsquo nin Dover kentinden 31 Ağustos tarihinde başlayarak Fransa kıyılarına varıp, 1 Eylül günü tekrar İngiltere&rsquo ye dönüş yaptı.  Yüzme etkinliğini 20 saat 55 dakika gibi bir sürede tamamlayan yüzücüler, İngiltere&rsquo den Fransa&rsquo ya yüzüp geri dönen ilk Türk takımı olmayı başardı.

HAVALİMANI&rsquo NDA KARŞILADILAR

Yüzücüler İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı&rsquo nda dün akşam  Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ın da aralarında bulunduğu kalabalık tarafından  coşkulu bir şekilde karşılandı. Yaşanan bu coşkuya Tarihi Mudanya Bandosu da çaldığı marşlar ile eşlik etti.  Yüzücüleri kutlayan  Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, 'Ne mutlu ki bize, atamızın Yurtta Barış Dünyada Barış   diyerek bizlere bıraktığı mirası Mudanyalı lar olarak en güzel şekilde sahipleniyoruz.  Zorlu bir çalışmayla Manş Denizi&rsquo ni geçen yüzücülerimizi yürekten kutluyorum. Mudanya tarihe imzasını barışla atmaya devam edecek' dedi.

DHA