TURİZM İnsanların değişik kültürleri tanımak, tarihi eserleri ve doğal güzellikleri görmek, eğlenmek, dinlenmek gibi nedenlerle devamlı yaşadıkları yerlerin dışına düzenlemiş oldukları gezilerdir.

Turizm etkinliğinden yararlanmak için, turistin neler istediğini bilmek gerekir. Söz gelimi turist temizlik ister. Lokantalar, konaklama yerleri, tarihsel ve doğal güzellikler, yollar temiz olmalıdır. Her şeyimiz düzenli bulunmalıdır.

Turistler, güler yüz ve incelik beklerler. Onlar ülkelerinden veya yörelerinden uzaktırlar, bizim konuklarımızdır. Onları üzecek davranışlardan kaçınmalıyız. Güler yüz turizmin anahtarıdır. Turisti aldatırsak, bir süre sonra farkına varacaktır. Gittiği yerlerde bunu anlatacaktır, zararı yine kendimize olacaktır. Bu nedenle dürüst davranmalıyız. turistleri aldatmaktan kaçınmalıyız.

Turistler gittikleri her yerde can ve mal güvenliği isterler. Yurdumuzun herhangi bir yerinde turistin rahatsız edilmesi, başkalarının gelmesini engeller.

İlçemizden mutlu ayrılan turist, gittiği yerlerde ülkemizi tanıtır, bizim gönüllü elçimiz olur. İlçemizde turistlerin aradığı hemen hemen herşey vardır: tarihsel yapılar, dağlar, ormanlar, kaplıcalar, mağaralar, , müzeler … Bunları iyi korur, ilçemizi iyi tanıtırsak, temiz tutarsak hem turistler çok gelir, döviz bırakır hem de gelecek kuşaklara daha güzel, daha iyi bir ilçe bırakmış oluruz.

HERŞEY KIZILCAHAMAM İÇİN…