Everton forması giyen Cenk'in iki golle yıldızlaştığı özel maçta Türkiye, İran'ı devirdi.
A Milli Takım, hazırlık maçında karşılaştığı İran'ı 2-1'lik skorla yendi. Cenk Tosun iki gol atarken, Ömer Bayram duraklama dakikalarında topu kale çizgisinde elle kestiği için kırmızı kart gördü.

Teknik Direktör Mircea Lucescu takımını Serkan Kırıntılı, Şener Özbayraklı, Çağlar Söyüncü, Kaan Ayhan, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Okay Yokuşlu, Cengiz Ünder, Emre Akbaba, Yusuf Yazıcı ve Cenk Tosun ilk 11'iyle sahaya sürdü.

Maça oldukça baskılı başlayan Türkiye, özellikle Cenk Tosun, Cengiz Ünder ve Emre Akbaba ile rakip savunmayı zorladı. Ön alan baskısıyla rakibi yarı sahadan çıkarmayan milliler, golü de erken buldular.

Sağ kanatta aldığı topla ceza sahasına giren Cenk, 6. dakikada attığı şık golle Milli Takım'ı 1-0 öne geçirdi.

Mansur Yavaş: Yenimahalle ve Gölbaşı'na Yeni İtfaiye İstasyonu Yapılıyor Mansur Yavaş: Yenimahalle ve Gölbaşı'na Yeni İtfaiye İstasyonu Yapılıyor

İran ilk yarının son anlarında tehlikeli hücumlar yaratsa da kalecimiz Volkan Babacan'ı geçemedi.

İkinci yarının hemen başında bir kez daha Cenk Tosun sahne aldı. 50. dakikada harika bir plase ile takımımızı 2-0'lık üstünlüğe taşıdı.

Maçın duraklama anlarında gelişen İran atağında Ömer Bayram topu kale çizgisinde elle kesince konuk ekip penaltı kazandı ve Ömer direkt kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Penaltıda topu ağlara yollayan Dejagah skoru tayin etti: 2-1