UEFA Avrupa Ligi finalinde Atletico Madrid, Marsilya'yı 3-0'lık skorla devirerek kupaya uzanan taraf oldu.

Fransa'da, Park Olympique Lyonnais'te oynanan maçta İspanyol ekibi, tarihinde üçüncü kez UEFA Avrupa Ligi kupasını müzesine götürürken, Marsilya ise tarihinde üçüncü kez çıktığı Kupa 2 finalinde yine hüsran yaşadı.

İki takım da maça kontrollü başlasa da, dakikalar 21'i gösterdiğinde Atletico Madrid öne geçen taraf oldu. Orta sahada kaptırılan top sonrasında Gabi'nin pasıyla ceza sahası içinde bir anda kaleciyle karşı karşıya kalan Griezmann, düzgün bir vuruşla takımını öne geçirdi: 0-1.

Marsilya'nın yıldızı Dimitri Payet ise maçın 32. dakikasında geçirdiği sakatlığın ardından oyuna devam edemedi ve yerini Maxime Lopez'e bıraktı. Payet, oyundan çıkarken gözyaşlarını tutamadı.
Atletico Madrid, 1-0 sona eren ilk yarının ardından ikinci yarıya ise fırtına gibi başladı. 49. dakikada Koke'nin pasında ceza sahasına sokulan Griezmann, şık bir dokunuşla takımının ve kendisinin ikinci golünü kaydetti: 0-2.
Maçın sonucunu belirlyen gol ise 89. dakikada Gabi'den geldi. Bu gol, maçın da sonucunu belirleyen gol oldu ve 90 dakika sonunda kupaya uzanan Atletico Madrid oldu.

Bu sonucun ardından Atletico Madrid, son 5 sezonda UEFA Avrupa Ligi'ni müzesine götüren dördüncü İspanyol takımı oldu.

VEFAT HABERİ VEFAT HABERİ

2011 yılında Atletico Madrid'in başına geçen Diego Simeone ise İspanyol ekibinin başında 6. kez kupa sevinci yaşadı. Atletico Madrid, Arjantinli teknik adam yönetiminde La Liga, İspanya Kral Kupası, İspanya Süper Kupası ve UEFA Avrupa Ligi (3 kez) şampiyonlukları yaşadı.