Kızılcahamam Kaymakamlığı, Kızılcahamam Belediyesi ve Kızılcahamam Ayşe Bezci Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi işbirliği ile düzenlenen 15-22 Nisan 2018 Turizm Haftası kutlamaları başladı.

17 Nisan 2018 Salı günü saat 11:00'da Kızılcahamam Ayşe Bezci Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi bahçesinde yapılan açılışa İlçe Kaymakamı Mehmet Yıldız, Belediye Başkanı Muhittin Güney, İlçe Jandarma Komutanı Kadir Bilgi, İlçe Emniyet Emniyet Halil İbrahim Ulubey, Kızılcahamam Belediye Başkan Yardımcısı Fahrettin İlhan, Kahramankazan Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Gevrek, İlçe Müftüsü Selçuk Kılıçbay, okul müdürleri, kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI MUHTARLAR İLE BİR ARAYA GELDİ İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI MUHTARLAR İLE BİR ARAYA GELDİ

Turizm ilçesi olan Kızılcahamam'da bu yıl da Turizm Haftası'nın yoğun bir şekilde kutlanması bekleniyor.

Açılış konuşmasını yapan Kızılcahamam Ayşe Bezci Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürü Handan Arslan; Turizm Haftası boyunca her gün bir etkinliğin olacağını vurgularken, herkesi programlara katılmaya davet etti.

Belediye Başkanı Muhittin Güney programda yaptığı konuşmasında ''Tarih boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış muhteşem bir coğrafyada bulunmaktayız. Her köşesi ayrı bir güzellik taşıyan, dört mevsimi dolu dolu yaşama imkanı sunan, üç kıtanın merkezi ve bağlantı noktası konumunda olan ülkemiz, turizm zenginliği bakımından dünyanın sayılı cazibe merkezlerinden birisidir. Milletimiz adına gurur verici olan da, turizm alanında ülkemizde her geçen gün daha büyük adımlar atılıyor ve turizm potansiyelimizin hızla artış gösteriyor olmasıdır.1934 yılında ilçemizi ziyarete gelen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de belirttiği üzere; bu cennet yurt köşesi Kızılcahamam'da mutlu olan Kızılcahamamlılar olarak ilçemize gelen misafirlerin de mutlu ayrılmasını sağlamak birinci vazifemiz olmalıdır. Ben bunu ilçe olarak bugüne kadar çok iyi gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. Nitekim ilçemiz her zaman öncelikli olarak tercih edilmiştir. Bunun son örneğini yakın bir zaman önce Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun basına yaptığı açıklamada Tüm Türkiye duydu; Sayın Bakanımız açıklamasında; Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın koruması altındaki milli parklar ve tabiat parklarını geçen yıl 25 milyon kişi ziyaret ettiğini, 2017 yılında korunan alanlar içinde Kızılcahamam Soğuksu Milli Parkı'nın ziyaretçi açısından BİRİNCİ olduğunu, 2016'da ziyaretçi sayılarında 1 milyon 450 bin ziyaretçi sayısıyla ikinci sırada bulunan Soğuksu Milli Parkımızın, 2017'de 2 milyon 960 bin 614 ziyaretçiyle birinciliğe yükseldi. 15 - 22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası'nı tebrik ediyor, düzenlenen açılış programı ile hafta boyunca yapılacak etkinliklerde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum.'' dedi.

Kaymakam Mehmet Yıldız yaptığı konuşmada 'Kızılcahamam Turizm açısından cazip bir ilçe, sahip olduğumuz bu potansiyeli değerlendirerek, bölgemizde turizmin daha fazla gelişmesini sağlamak için çalışmalarımız devam ediyor. İlçemize gelen turistlerin daha fazla kalması için ortam hazırlanması gerekiyor. Bizler de Kızılcahamam İlçemizin güzelliklerini ortaya çıkartmak ve daha fazla turist çekebilmek için gayret gösteriyoruz. İlçe esnafımızıda teşekkür ederek Turizm haftasının ilimize ve ilçemize iyilikler, güzellikler getirmesini diliyorum'' dedi.

Ayşe Bezci Turizm Otelcilik Okulu'nda kutlanan programda Çağatay İlkokulu öğrencilerinin oluşturduğu Halk Dansları Topluluğu tarafından gösteriler yapıldı.

Okul öğrencilerinin hazırladığı açık büfe ikramlar yapılarak program sona erdi.