Galatasaray, Spor Toto Süper Lig İlhan Cavcav Sezonu 27. hafta maçında konuk ettiği Trabzonspor'u Feghouli ve Gomis'in golleriyle 2-1 yenerek puanını 57'ye çıkardı ve liderliğini sürdürdü. Galatasaray gelecek hafta 9 Nisan Pazartesi günü Gençlerbirliği'nin konuğu olacak.

Karşılaşmaya Galatasaray oldukça baskılı başlarken aranan gol 7. dakikada geldi. Sağlı sollu gelişen ataklar sonucunda bu dakikada Mariano'nun ortasını kale ağzı içinde tamamlayan Feghouli takımımızı 1-0 öne geçirdi. 17. dakikada ise Gomis'in ceza sahası içinden attığı şutta savunmadan seken topa gerilerden gelen Selçuk çok sert vurdu. Ama top yan ağlarda kaldı.

Trabzonspor'un ilk ciddi atağı 22'de gelirken Burak'ın sağ çaprazdan şutunda Muslera direk dibinde topu kornere çeldi. Takımımızda 30'da Belhanda'nın şutu kalecide kalırken, Galatasaray'ın kontrolünde geçen ilk yarı 1-0'lık sonuçla tamamladı.

İkinci yarının ilk 15 dakikalık bölümünde ise konuk ekibin üstünlüğü vardı. 52'de Sosa'nın ara pasıyla Yusuf Yazıcı Muslera ile karşı karşıya kalırken vuruşunda; Muslera harika bir kurtarışa imza attı. Aynı Muslera 54'te de Burak'ın tehlikeli bölgede topla buluşmasını kalesini zamanında terk ederek önledi.

Dakikalar 60'ı gösterirken ise golcü, golcülüğünü bir kez daha gösterdi. Savunmamızdan atılan uzun topta kaleci ile karşı karşıya kalan Gomis, aşırtma bir vuruşla fileleri sarstı. Bu gol, Gomis'in ligdeki 26. golü oldu. Skorun 2-0 olmasının ardından Galatasaray oyunda her anlamda istediğini yapan taraf konumuna geçti. 67'de Trabzonspor savunmasının hatasıyla topu kapıp kaleci ile karşı karşıya kalan Rodrigues, müsait bir pozisyondan yararlanamazken 78'de Gomis'ten aldığı pasa tek vuruş yapan Feghouli'nin maçtaki ikinci golünü kaleci önledi.

Mücadelenin son anlarında Kucka uzak mesafeli bir vuruşla konuk ekibin tek golünü kaydederken karşılaşmadan 2-1 galip ayrılan Galatasaray, ligdeki puanını 57'ye yükseltti ve 56 puanlı Medipol Başakşehir'in önünde liderliğini sürdürdü.

BU HAFTA KIZILCAHAMAM BELEDİYE SPOR TAKIMLARIMIZ EV SAHİBİ BU HAFTA KIZILCAHAMAM BELEDİYE SPOR TAKIMLARIMIZ EV SAHİBİ

STAT: Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu
HAKEMLER: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu, Özgür Yankaya
GALATASARAY: Muslera, Mariano, Serdar, Maicon, NAgatomo, Selçuk (Tolga 90), Donk, Feghouli, Belhanda (Sinan 84), Rodriuges (Yasin 83), Gomis
TRABZONSPOR: Onur, Okay, Sosa (Olcay 69), Uğur, Burak, Hubocan (Ndoye 56), Abdülkadir (Rodallega 81), Kucka, Pereira, Novak, Yusuf
GOLLER: Feghouli 7, Gomis 61 / Kucka 90
SARI KARTLAR: Donk, Muslera / Sosa, Hubocan, Uğur