Galatasaray, Spor Toto Süper Lig İlhan Cavcav Sezonu 24. hafta maçında konuk olduğu Kardemir Karabükspor'u 7-0 yendi. Takımımızın golleri Gomis (4), Rodrigues, Sinan ve Özgür'den (k.k) geldi.

Görüşme gerçekleşti! Ronaldo, Manchester United'dan apar topar dünya devine transfer oluyor Görüşme gerçekleşti! Ronaldo, Manchester United'dan apar topar dünya devine transfer oluyor

Yoğun yağış altında oynanan karşılaşmada Galatasaray'ın golleri de yağmur gibi geldi. Perde 5. dakikada açıldı. Nagatomo'nun pasıyla hareketlenen Garry Rodrigues ceza sahasına ortasını yaptı. Feghouli'nin kafayla indirdiği topa Gomis net bir vuruş yaptı. 5. dakikada gelen gol aynı zamanda Galatasaray'ın bu sezon attığı en erken goldü. Skor 16'da Nagatomo'nun ortasına Özgür'ün yaptığı ters vuruşla 2-0 olurken 18'de yine Japon futbolcunun ortasında Feghouli'yi aşan topa Gomis'in düzelterek yaptığı vuruş farkı 3'e çıkardı.

Skoru 4-0 yapan gol güzel bir organizasyon sonucu geldi. 26'da Belhanda'nın savunma arkasına aşırtma pasını Feghouli, Gomis'e çıkarttı. Fransız futbolcu da geçtiğimiz haftanın ardından bir kez daha hat-trick'ini yaptı. Ama ne Galatasaray'ın ne de Gomis'in durmaya niyeti vardı. 33'te kapılan top sonrası Feghouli'den pası alan Gomis düzgün bir vuruşla skoru 5-0'a getirdi. İlk yarıyı kapatan gol ise 40. dakikada Mariano'nun ortasında Rodrigues'in şık kafa vuruşuyla gelirken 24'te Feghouli, 28'de Belhanda, 32'de de Rodrigues yakaladıkları müsait pozisyonları gole çeviremeyen isimlerdi. Feghouli aynı zamanda ilk yarıda yaptığı 3 asistle ligin bu sezon bir maçta en fazla asist yapan oyuncusu unvanını da eline geçirdi.

İlk yarıda atılan 6 gol aynı zamanda Galatasaray adına 1996-1997 sezonunda 8-1 kazanılan Altay maçının ardından bir ilk olurken sarı-kırmızılılar, ikinci yarıda tempoyu biraz düşürdü. Ama gol pozisyonları ardı ardına gelmeye devam etti. 47'de Belhanda'nın sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta Feghouli'nin golü ofsayt gerekçesiyle geçerlilik kazanmadı. 55'te Selçuk'un kornerine Maicon'un kafası kaçan goller kervanına eklendi. Dakikalar 64'ü gösterirken skor 7-0 oldu. Mariano'nun derinlemesine pasında ceza sahasında topla buluşan Sinan Gümüş'ün şutu savunmaya da çarparak ağlarla buluştu. Bu gol, Sinan'ın bu sezon ligde attığı ilk gol olurken Mariano da bu sezon bir maçta iki asist yapan üçüncü savunmacı olarak listeye adını yazdırdı. 74. dakikada ise Gomis maçtaki 5. gollünü atma fırsatından yararlanamadı.

Mücadelenin kalan dakikalarında başka gol olmayınca Galatasaray, daha önce toplamda 6 gol attığı Karabükspor deplasmanından 7-0'lık farklı bir skorla galip ayrıldı. Puanını 50'ye yükselten takımımız Medipol Başakşehir'in önünde averajla liderliğini sürdürdü. Galatasaray, gelecek hafta Atiker Konyaspor'u Türk Telekom Stadyumu'nda konuk edecek.


STAT: Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı
HAKEMLER: Mete Kalkavan, Ceyhun Sesigüzel, Erdem Bayık, Koray Gençerler
KARDEMİR KARABÜKSPOR: Çağlar, Osman, Kravchenko, Özgür (Talha 62), İshak, Murat, Cem, Kage (Yusuf 79), Ibanez, Bliznichenko (Stahl 46), Leandrinho
GALATASARAY: Muslera, Mariano, Maicon, Serdar, Nagatomo, Donk (Fernando 46), Selçuk (Sinan 61), Belhanda, Rodrigues (Yasin), Feghouli, Gomis
GOLLER: Gomis 5,18, 26 ve 33, Özgür (K.K.) 16 , Rodrigues 40, Sinan 64
SARI KARTLAR: Özgür, Leandrinho / Maicon, Donk, Fernando, Sinan