Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney, Ak Parti İlçe Başkanı Süleyman Acar ile birlikte bugün TOKİ Başkanı M. Ergün Turan ve TOKİ Kentsel Yenileme Dairesi Başkanı Gürol Konyalıoğlu ile ilçemizde gerçeklesen ve 1. etabının gerçekleştirilmesinde sona gelinen Kadirbey Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili görüşmek için bir araya geldiler.

Gerçekleşen toplantıya Kızılcahamam Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Ayhan Arslan, Harita Teknikeri Pakize Dursun ve Proje Koordinatörümüz Emre Karahan da katıldı.

Proje ile ilgili yapılan görüşmelerde 1. etap ile ilgili kısa zaman içerisinde inşaat aşamasına geçilme kararı çıktı. 1. etapta nakit anlaşmaları yapılan vatandaşların paralarının ödenmesi ve tapu devirlerinin belediyeye yapılması için anlaşma yapıldı.

1.etap çalışmaları, anlaşma yapılıp parası ödenen ve tapuları devralınan vatandaşların arsalarında bulunan yapıların yıkımı ile başlayacak. Ardından ise içinde 127 konut ve 1500 m² ticaret alanı bulunan 1.etabın yapımı gerçekleşecek.

Belediye Başkanı Muhittin Güney, en çok önem verdiği projelerden biri olan bu projenin artık hayata geçmesi için hiç bir problem kalmadığını belirterek, ilk kazmanın vurulması ile birlikte Kızılcahamam açısından çok büyük önem taşıyan bu projenin hayata geçeceğini vurguladı.

Kadirbey Kentsel Dönüşüm Projesi'nin tamamının teknik özellikleri ise şu şekilde;

Bakanlar Kurulu kararı ile TOKİ ile yapılan protokol çerçevesinde kentsel dönüşüm yapılacak alanda belediyemizce mülkiyet araştırması, yapıların ve arsaların tespitleri yapılmış, vaziyet planları ve mimari projeler hazırlandı.

Proje Kızılcahamam Karşıyaka ve Yenice Mahallesi'nde18.1 hektarlık alanda gerçekleştirilecek. Proje içerisindebulunanlar;

İYİ’LER BAYRAMDA BİR ARAYA GELDİ İYİ’LER BAYRAMDA BİR ARAYA GELDİ

500 kişilik cami

6350 m² ticaret alanı

1900 m² pazar alanı

Toplam 986 konut;

635 adet 2+1 konut

291 adet 3+1 konut

60 adet 4+1 konut

BÜYÜK HAMAM VE ÇEVRESİNDE;

11600 m² otel alanı

860 m² ticaret alanı

MEYDAN VE ÇEVRESİ

2000 m² mahalle meydanı

4000 m² ticaret ünitesi

500 m² kent konağı

1900 m² açık mahalle pazarı

500 kişilik cami