Haftaya ikinci sırada giren Galatasaray, rakibini Gomis (3), Rodrigues, Serdar Aziz'in golleriyle 5-0 yenerek puanını 47'ye yükseltti.

36 bin 812 biletli seyircinin takip ettiği maç öncesi Şehitler ölmez, vatan bölünmez tezahüratları tüm tribünler tarafından söylenirken maça etkili başlayan taraf Galatasaray oldu. 10. dakikada Garry Rodrigues'in şutu Bursa savunması tarafından önlenirken tribünlerin beklediği gol gecikmedi. 11'de Belhanda'nın şık hareketlerle bıraktığı topu Feghouli içeri aktardı. Taca çıkmak üzere olan meşin yuvarlağı Nagatomo çeldi. Garry aktarmalı top Gomis tarafından Harun'un sağından ve yerden ağlara gitti. 38'de William Troost-Ekong'un Belhanda'yı düşürüşü Bursa'nın 10 kişi kalmasına neden olurken bir dakika sonrasında Gomis'in şutu direkten döndü. 42. dakikada ise Garry Rodrigues plase bir vuruşla ilk yarının skorunu belirleyen golü kaydetti.

Ronalda ile Messi'nin bu fotoğrafının maliyeti 4 milyon 300 bin dolar oldu Ronalda ile Messi'nin bu fotoğrafının maliyeti 4 milyon 300 bin dolar oldu

Galatasaray ikinci yarıya da golle başladı... 49'da Linnes'in yaptığı orta kaleci Harun'dan sekip Serdar Aziz'in önüne düştü. Serdar sağ çaprazdan eski takımına karşı golünü atarak farkı 3'e çıkardı. Kupada Konya ağlarını sarsan Serdar Aziz bu golle Galatasaray formasıyla 'ligdeki' ilk golünü kaydetmiş oldu. 72'de ise Gomis bir kez daha sahneye çıktı. Rodrigues-Belhanda paslaşmasının ardından topu önünde bulan Bafetimbi Gomis sert ve düzgün vuruşla skoru 4-0'a getirirken Fransız golcü uzatma dakikalarında bir kez daha Rodrigues'ten aldığı asistle maçın skorunu 5-0 olarak tayin etti. Gomis böylece Galatasaray formasıyla ilk hat-trick'ini de yapmış oldu.

27 Şubat'ta Ziraat Türkiye Kupası'nda yarı finalin ilk maçı için Akhisar deplasmanına gidecek olan Galatasaray, ligde 3 Mart Cumartesi günü Kardemir Karabük ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

STAT: Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu
HAKEMLER: Bülent Yıldırım, Ekrem Kan, Asım Yusuf Öz, Mustafa Öğretmenoğlu
GALATASARAY: Muslera, Linnes (Mariano 67), Maicon, Serdar, Nagatomo, Selçuk (Eren 76) , Donk (Yasin 54), Rodrigues, Feghouli, Belhanda, Gomis
BURSASPOR: Harun, Ertuğrul, Titi, Aziz Behich, Shehu, Ekong, Batalla (Yusuf Erdoğan 63) , Agu, Bostock, John (Furkan 74), Stancu (Sinan 34)
GOLLER: Gomis 11-72, 90 Rodrigues 42, Serdar 49
KIRMIZI KART: Ekong 38
SARI KART: Selçuk