Geçtiğimiz 21 Ağustos 2017 tarihinde ihalesi yapılan Yabanabad Termal Tesislerimizin işletmesi 10 yıllığına kiraya verilmiştir. Yapılan İhaleye 2 Kişi katıldı İhale 10 Yıllığına 17 Bin TL + Kdv'ye Hüseyin Ünalda Kaldı.

Edinilen bilgiye göre 1 katılımcıda evraklarını yetiştiremediğinden ihaleye katılamamıştır.

Kızılcahamam Ana Haber olarak İhalenin Memeleketimize ve alana hayırlı olmasını temenni ediyoruz.

MANSUR YAVAŞ KAHRAMANKAZAN SKM AÇILIŞINA KATILDI MANSUR YAVAŞ KAHRAMANKAZAN SKM AÇILIŞINA KATILDI

Fakat bu arada gözden kaçan bir ayrıntıyı siz değerli okurlarımızla paylaşmak istiyoruz.

İhaleyi alan Şahıs ve arkadaşları neden 1 ay öncesinden Kızılcahamam Yabanabad Tesislerine gelerek işin işleyişini, elektrik, su ,personel ve genel giderlerinin ne kadar olduğunu incelemiş ve ona göre ihaleye katılmıştır. Kamu ihalellerinde böyle bir ayrıcalık tanınıyorsa eğer diğer katılımcılara neden tanınmamıştır.

Kızılcahamam Ana Haber in edindiği bilgiye göre İhale Kanununda bu tip kamu işletmelerinin İhalellerinde öncesinde hiç bir kimsenin gelir gider incelemesi gibi bir hüküm yoktur. Sadece İhale edilecek yerin görülmesi için Yer Görme Belgesi vardır. O da ihale şartnamesinde istenilen evraklar kısmında yer alıyorsa eger.

Fakat burada tamamen yükleniciye ayrıcalık tanınmıştır. Yaklaşık 20-25 günlük bir incelemede bulunulmuş ve ona göre İhaleye teklif verilerek diğer katılımcılara karşı avantaj imkanı sağlanmıştır. Eğer böyle bir avantaj var ise neden tüm katılımcılara bu avantaj sağlanmamıştır.

Aynı tesis içerisinde Kese-Masaj ve Kantin işletmeside 6.000 + Kdv ye ihale edilmiş ve başka biri tarafından işetilmektedir.

Dolayısıyla söz konusu İhale sadece Kira ile işletmek içindir. 10 yıllığınada Hasan ÜNAL a kiraya verilmiştir.

Bizim buradaki amacımız kimseye tavır almak yada suçlamada bulunmak için değil tarafsız-objektif ve araştırmacı bir Haber ajansı olarak görevimizi yerine getirerek Siz Değerli Okurlarımızın bilgi sahibi olmalarıdır.

Yabanabad Termal Tesimizin işletmesiye iigili bu işletmede ihale süresinde alan kişiye bir avantaj sağlanıp sağlanmadığı hakkında bir açıklama beklediğimizi Saygıdeger Yöneticilerimizden bekler Tekrardan yapılan ihalenin Kızılcahamam ımıza ve alan kişiye hayırlı olmasını Kızılcahamam Ana Haber olarak temenni ederiz.

Kızılcahamam Ana Haber