Bilindiği üzere 8 Nisan'da Kasaplar Çarşısında çıkan büyük yangın sonrası bazı kesimlerce itfaiyenin yetersiz kaldığı dile getirildi. Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar, ABB Meclisinde itfaiyenin yetersiz kaldığını açıkladı.

Eski Belediye Başkanı Coşkun Ünal ise ''Şimdiye kadar niye bir şey yapmadınız o zaman?'' diye açıklamalarda bulundu.

Biz de buradan yola çıkarak edindiğimiz bilgiler neticesinde siz takipçilerimizi/okuyucularımızı bilgilendirmek istedik.

Nedir bu bilgiler?

1-) Ankara'da 300 yeni itfaiyeci alınmış.

2-) Tüm köylere römork tanklar yapılıp dağıtılıyormuş.

3-) Önceki dönemde dinozorlara para vermek için itfaiye alınamamış! (Oysa bir dinozor 1 itfaiye veya 1 Otobüs değerindeymiş)

4-) 2014(Büyükşehir Yasası) yılında Kızılcahamam İtfaiyesinden toplam 3 araç envantere kayıt edilmiş olup, Bunlardan;

1 tanesi Kızılcahamam Belediyesine;

1 tanesi Başbakanlık genelgesine istinaden Kilis'e(sınır ötesine) gönderilmiş;

1 tane 5 tonluk merdivenli İtfaiye aracı ise Kızılcahamam İstasyonunda kalmış.

5-) Aralık 2020'den önce her vardiyada 3 personel bulunurken bu tarihten sonra personel sayısı 5'e çıkarılmış.

6-) Kızılcahamam İtfaiye istasyonunda kullanılan 2012 model 4 tonluk itfaiye aracı, 2020 yılında 2019 model 6 tonluk itfaiye aracı ile değiştirilmiş. Ayrıca ilk müdahale aracı olarak kullanılan 1 adet Roadfire aracı 2021 yılında Kızılcahamam İtfaiye İstasyonu bünyesine katılarak itfaiye istasyonu araç ve personel yönünden güçlendirilmiş.

7-) 2020 yılında 10 tonluk itfaiye aracı verildi. Ancak sokakların çok dar olması ve köy yollarında zorlandığı için 10 tonluk araç 6 tonluk araç ile değiştirilmiş.

8-) İstasyonumuza uzak olan ve önceden belirlenen 12 köye müdahalede daha etkin olması için 3 tonluk yangına müdahale tankeri verilecekmiş. (2020 yılında 2 köye verilmiş)

9-) Kızılcahamam Belediyesi tarafından 24.04.2017 tarihinde istasyonun boşaltılması ile ilgili tarafımıza tahliye yazısı yazılmış.

10-) Kızılcahamam Belediyesi'ne 19.12.2018 tarihinde İtfaiye istasyonu için yer tahsisi istenmiştir. Yazıya cevap verilmemiş.

11-) Yer tahsisi için 08.12.2020 tarihinde Kızılcahamam Belediyesine tekrardan yazı yazılmıştır. Yazımıza cevap verilmemiş.

12-) 22.03.2021 tarihinde Kızılcahamam Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına 24.04.2017 yazısını ilgi tutarak mevcut itfaiye istasyonunun boşaltılması istenmiş.

13-) 13.04.2021 tarihinde tarafımızdan Emlak İstimlak Dairesi Başkanlığına yer tahsisi için tekrardan yazı yazılarak talepte bulunulmuştur.

DEPREMZEDE MİSAFİRLERİMİZ ANITKABİR’DE DEPREMZEDE MİSAFİRLERİMİZ ANITKABİR’DE

Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar: Hemşerilerimiz bilsin ki, Büyükşehir belediyesi üzerine düşen görevi vaktinde uyarılarımızı dikkate alarak yerine getirmiş olsaydı bugün böyle bir felaketi yaşamamış olacaktık. Yetki devrinden bahsederek kendisine pay çıkarmaya çalışan Büyükşehir Belediyesi her şeyden önce talep edilmiş olan İtfaiye Merkezini kurmalıdır.

Eski Belediye Başkanı Coşkun Ünal ise şu ifadelere yer verdi;

2009/2014 dönemleri arasında Belediye başkanlığı yaptım ve o zaman büyükşehir yasası yoktu dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi ile direkt bir iş ilişkimizde mevcut değildi ve herkes kendi işine bakıyordu şu andaki mevcut itfaiye hizmet alanı benim Belediye Başkanlığım döneminde yapıldı ve bizim itfaiyelerimiz ve elemanlarımız ilçemizin hizmetinde hiçte yetersiz kalmadı...

2014/2019 döneminde Kızılcahamam Belediyesi AKP'li döneme geçti aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi de AKP'li idi hatta ve hatta şu anki Kızılcahamam Belediyesi'nin başkanıda AKP'nin ilçe başkanıydı...

Şimdi adama sormazlar mı ''sayın başkan İtfaiye eksik, hizmet yeri yetersiz, personel yetersiz ve bunların tamamlanması lazım kendi yetkin olduğu dönemde bu konu ile ilgili ne yaptın, neden yaptırmadın, neden tamamlatmadın?'' diye...

Belediye Başkanlığın döneminde bu konu ile ilgili Büyükşehir nezdinde hiç girişimde bulundun mu? Bulunduysan ne gibi bir cevap aldın? Bunları kamuoyuna açıkla, açıkla ki bu dediklerimizi yaptıysan senden bu yazıyı yazdığımızdan dolayı özür dileyelim... Bulunmadıysan sen Kızılcahamam ve Kızılcahamam'daki kamuoyundan özür dileyecek misin?

İtfaiyede bütün şartlar iyiydi de Mansur Başkan mı bu iyi şartları olumsuz hale getirdi el insaf!!!!!!

Kaldı ki Mansur Başkan döneminde size 2 defa itfaiye için yer gösterin yapalım denildiği halde olumsuz cevap verdiniz ve hatta itfaiye yerinin boşaltılması ile ilgili cevap yazdınız. Daha önceki dönemde 1 vardiyada 3 itfaiye personeli varken Mansur Başkan döneminde bu sayı her vardiyada 5'e çıkartıldı. İtfaiyede bulunan 2012 model 4 tonluk itfaiye aracı 2019 model 6 tonluk itfaiye aracı ile değiştirildi. 2020 yılında 10 tonluk itfaiye aracı verildi fakat köy yollarında zorlandığı için 6 tonluk itfaiye aracı ile değiştirildi. Ayrıca 2021 yılında itfaiyeye ilk müdahale aracı takviyesi yapıldı. Yani anlayacağınız Mansur Başkan döneminde itfaiye birimi geçmiş döneme göre daha da güçlendirildi.

Mansur Başkan ve Ankara Büyükşehir Belediyesi itfaiye konusunu yeniden ele alacak ve varsa eksiklikleri giderecek ve bizde bu eksikliklerin giderilmesi noktasında takipçisi olacağız.

İnşallah bir daha böyle olumsuzlukların yaşanmaması için her türlü çabayı sarf da edeceğiz. Bu konuda Mansur Başkanı suçlamak kelimenin tam anlamıyla densizliktir iğneyi önce kendimize batıralım çuvaldızı dışarı batırması kolay... Saygılarımla...