İlçemiz Kaymakamı Can Aksoy sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda Turumtay İha Göklerde ve Akuafonik Termal Sera Projelerinin Kızılcahamam'da uygulanacağını açıkladı.


''Akuafonik Termal Sera Projesi İlk kez Kızılcahamam'da uygulanacak''

Kaymakam Can Aksoy'un yaptığı açıklamalar ise şöyle:

''Ankara Kalkınma Ajansı'nın Kırsalda Ekonomik Faaliyetlerin Çeşitlendirilmesi Mali Destek Programı Çağrısı sonuçları ilan edildi. Kızılcahamam Kaymakamlığı olarak Kızılcahamam Belediyesi, Kızılcahamam Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Kızılcahamam İlçe Tarım Müdürlüğü işbirliğiyle sunduğumuz Akuafonik Termal Sera Projemiz uygun bulunarak desteğe kabul görüldü. Ülkemizde ilk defa ilçemizde uygulanacak projenin fikir araştırma çalışmalarında katkıları olan proje ekibimize, yukarıda saydığımız işbirliği yapılan değerli kurumlarımıza, projemizi destekleyen başta Sayın Valimiz olmak üzere Ankara Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür ediyoruz. Dileğimiz, önemli bir termal enerji potansiyeline sahip ilçemizin, ekonomik değeri yüksek olan tarımsal ürünlerde termal seracılığı geliştirilmesi ve seranın havuz balıklarından aldığı organik gübre desteği ile pilot ilçe olduğumuz Sıfır Atık Projesi'ne eklemlenen tarımsal üretim çeşitliliğini sağlamamız. Ankara'ya ve Kızılcahamam'a katkısı olan bir proje olması dileğiyle, hayırlı olsun.

İYİ’LER İFTARDA BİR ARAYA GELDİ İYİ’LER İFTARDA BİR ARAYA GELDİ

''Turumtay İha Göklerde''

Yine Ankara Kalkınma Ajansı'nın İleri Teknolojili Ürün Ticarileştirme ve İleri Teknoloji Alanında Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında, ilçemiz TUSAŞ Şehit Hakan GÜLŞEN MTAL Okulumuz tarafından başvurusu yapılan 'Turumtay İha Göklerde' projemiz onaylanarak desteklemeye hak kazanmıştır. Havacılık sektöründe özel bir konuma sahip okulumuzun kazandığı destek sebebiyle projeyi kabul eden başta Sayın Valimiz olmak üzere Ankara Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu'na, Okul Yöneticilerimiz ve proje ekibimize teşekkür ediyoruz. İlçemiz ve havacılık sektörü için hayırlı olsun.'' dedi.