Ankara'nın tarım başkenti olmasını hedeflediklerini söyleyen Başkan Yavaş, bu kapsamda üretim yapacak çiftçilere 400 ton ücretsiz yem bitkisi tohumu dağıtacaklarını açıkladı.

KIZILCAHAMAM BELEDİYESİNDE GARİP AĞIRLAMA KIZILCAHAMAM BELEDİYESİNDE GARİP AĞIRLAMA

Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ''Ankara'nın tarımın da başkenti olmasına yönelik çalışmalarımız hızla devam ediyor. Bu kapsamda üretim yapacak çiftçilere 400 ton ücretsiz yem bitkisi tohumu dağıtacağız. Üreten, güçlü bir kent olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz'' ifadelerine yer verdi.

Çiftçilere destek olacak projelere devam edeceklerinin altını çizen Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Yıldırım Şamil Özden, 'Bizim 953 kırsal mahallemiz var. Maalesef köy tüzel kişilikleri kalktığı için bazı sıkıntılar yaşanıyor. Biz sıkıntılarını aşmak için buradayız. Büyükşehir Belediyesi 23. kattayız. Muhtarlarımızı, çiftçilerimizi ve üreticilerimizi bekliyoruz. Arazim var, tohumum yok diyen bize gelsin. Bütün çiftçilerimize üreticilerimize bizden tohum almaları çağrısında bulunuyorum. Bir şeyler üretmek istiyorum ama nereden başlayacağım bilemiyorum diyen bize gelsin. Gücümüzün yettiğince her zaman yardımcı olacağız' dedi.