Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığımız tarafından Ülke genelinde trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması ve yaya geçitlerinin kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla ilan edilen ve yıl boyunca farkındalık faaliyetleri devam edecek olan 'Yaya Öncelikli Trafik Yılı' etkinliklerinin ilki 'Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın' sloganıyla bugün 81 il ve tüm ilçeler ile eş zamanlı olarak saat 12.00 - 13.30 saatleri arasında ilçemizde gerçekleştirildi.

Karayolları Trafik Kanunu'nun 74'üncü maddesinde yapılan düzenleme ile Yaya Öncelikli Trafik anlayışı zorunlu hale getirildi. Düzenleme ile araç sürücülerinin, trafik polisi veya trafik ışığı bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışlarına, yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yaya varsa ilk geçiş hakkını vermesi zorunluluk arzetmektedir.

Yaya geçitlerinin sürücüler tarafından fark edilmesi, yaya geçitlerinde yayaların geçiş üstünlüğünün vurgulanması ve vatandaşların yaya geçitlerini kullanmasının teşvik edilmesi amacıyla; Kazım Karabekir İlkokulu önünde bulunan yaya geçidinde yapılan tanıtım etkinliğine Kaymakamız Mehmet YILDIZ, Belediye Başkanı Muhittin GÜNEY, daire amirleri, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI MUHTARLAR İLE BİR ARAYA GELDİ İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI MUHTARLAR İLE BİR ARAYA GELDİ