Ankara Üniversitesi Kızılcahamam Meslek Yüksekokulu tarafından organize edilen ''Aktif Yaşam'' etkinliği ve '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' gerçekleştirildi.

Kızılcahamam Belediye binası önünde başlayan programa; Kızılcahamam Kaymakamı Mehmet Yıldız, eşi Şener Yıldız, Belediye Başkanı Muhittin Güney, eşi Ayşe Güney, Kızılcahamam Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Seyhan Akıska, Ankara Üniversitesi Kadın Platformu Başkanı ve yöneticileri, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyeleri, İlçe Müftüsü Selçuk Kılıçbay, İlçe Emniyet Müdürü Halil İbrahim Ulubey, Okul yöneticileri, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını Kızılcahamam Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Seyhan Akıska yaparak 'Kızılcahamam'da ilkini gerçekleştireceğimiz Aktif Yaşam ve 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı yürüyüşümüze hoş geldiniz. Her yerde olduğu gibi Kızılcahamam'da da bir farkındalık yaratarak bu yürüyüşümüzü gerçekleştireceğiz' dedi.

İlçe Kaymakamı Mehmet Yıldız programda konuşarak; 'Bugün 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününde farkındalık yaratmak için düzenlenen etkinliğe katkı sağlayan herkese teşekkür ediyor, Ankara Üniversitesinde bu etkinliği düzenlemesinden de çok mutluyum' dedi.

Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney, yaptığı konuşmada;'25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' nedeniyle düzenlenen etkinliğimize hoş geldiniz.Kadına yönelik şiddet eylemlerinde hayatlarını kaybetmiş olan tüm kadınlarımızı tazimle yad ediyor, hepsine Allah'tan rahmet diliyorum.Şiddete uğramış, yaşadıklarını dışarıya anlatmamış veya anlatamamış tüm kadınlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu etkinlik vesilesi ile kadınlarımız ile ilgili duygularımızı, düşüncelerimizi paylaşmamıza imkan sağlayan bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.'' dedi.

İYİ’LER İFTARDA BİR ARAYA GELDİ İYİ’LER İFTARDA BİR ARAYA GELDİ

Ankara Üniversitesi Kadın Platformu AÜKPK Koordinatörü Prof. Dr. Neslihan Alkış yaptığı konuşmada Kızılcahamam'da olmaktan mutluluk duyduğunu ve bu etkinlik ile bir farkındalık yaratacaklarına inandıkları belirtti.

Yürüyüşcülerin önünü kesen Kızılcahamam Engelliler Derneği Başkanı Yusuf Ziya Ertürk, Kızılcahamam Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Seyhan Akıska ve Ankara Üniversitesi Kadın Platformu Koordinatörü Prof. Dr. Neslihan Alkış'a yaptıkları etkinlikten dolayı teşekkür ederek çiçek ve plaket takdiminde bulundular.

Soğuksu Milli Parkında son bulan yürüyüş Kızılcahamam Belediyesi tarafından hazırlanan yemek ikramı ile sona erdi.