İYİ PARTİYE SALDIRI İYİ PARTİYE SALDIRI

ATATÜRK'ün Kızılcahamam'a gelişinin 84. yıl dönümü Soğuksu Milli Parkı'nda bulunan Atatürk Çamı Mevkiinde Kızılcahamam Belediyesi tarafından düzenlenen programla kutlandı.

Atatürk'ün Kızılcahamam'a gelişinin 84.yıl dönümü için düzenlenen programa Kızılcahamam Kaymakamı Mehmet Yıldız, Belediye Başkanı Muhittin Güney, Belediye Meclis Üyeleri , AK Parti Kızılcahamam İlçe Başkanı Süleyman Acar, CHP İlçe Başkanı Yüksel Altun ve yönetim kurulu üyeleri, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Yasin Yabacı, , İlçe Müftüsü Selçuk Kılıçbay, Jandarma Komutanı Vekili Astsubay Uğur Yılmaz ve Okul Müdürleri katıldı.

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Ardından Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney, bir konuşma yaptı. Başkan Güney, 'Daha önceden ilçemizin doğal güzelliklerini bir toplantıda işiten ve ilçemizi görmek isteyen Mustafa Kemal Atatürk, Afet İnan ve beraberindeki heyet ile ilçemizi 16 Temmuz 1934 tarihinde ziyarete geldiler. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ilçemizi ziyaretinde kendisini karşılayan heyete hitaben yaptığı konuşmada, 'Bu turistik beldede oteller yapılmalıydı. Kaplıca suyundan daha modern tarzda istifade edilebilirdi. Ormanların bakımı ve yenilerinin yetiştirilme gayretleri bu yerlere büyük imkanlar sağlardı.' diyerek yapılacak çalışmalarla Kızılcahamam'ın çok gelişebileceğini ifade etmiştir. Kendisine ikram edilen suyu içerek 'Kızılcahamamlılar, bu su altın gibi' ifadesini de kullanmış ve suyumuzun farklılığını belirtmiştir. Yine Atatürk konuşmasında 'Bu cennet yurt köşesinde mutlusunuz' sözünü söylemiştir.

İlçe Kaymakamı Mehmet Yıldız ve CHP ilçe yönetim kurulu üyesi Mehmet Demirbaş'ta günün önemine binaen birer konuşma yaptılar.