Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yemin etti, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi başladı.

İYİ GENÇLİK İFTARDA BULUŞTU İYİ GENÇLİK İFTARDA BULUŞTU


Gazetecilerin Meclisde yemin töreninden sonra Size nasıl hitap edelim? Cumhurbaşkanı mı? Başkan mı sorusuna ise Başkan diyebilirsiniz diye yanıt verdi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM'de yemin etmesinin ardından Anıtkabir'i ziyaret etti. Aslanlı Yoldan yürüyerek Anıtkabir'e gelen Erdoğan, Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı, saygı duruşunda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerek Anıtkabir Özel Defterini imzaladı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni'nde yaptığı konuşmada, 'Hizmetkarlığına talip olduğumuz milletimize layık olabilmek için geceli gündüzlü çalıştık. Hamdolsun, milletimiz bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı, yolda koymadı. 24 Haziran'da bir kez daha kendisine hizmet etmek üzere bizi seçti. Sadece bize oy verenlerin değil, 81 milyonun tamamının Cumhurbaşkanı olduğumuzun bilinciyle, milletimize layık olmaya çalışacağız' dedi.


Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan törende misafirlere darphane tarafından özel bastırılan ve arka yüzünde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin ve törene ilişkin enstantanelerin bulunduğu 1 liralardan hediye edildi.